آیا پرینترتان به میزان قبل سریع نیست و حین انجام فرایند چاپ، اذیت میشوید؟ کند شدن سرعت پرینتر دلایل مختلفی دارد و اگر آن را ریشهیابی نکنید، این احتمال وجود دارد که به سایر قطعات به ویژه کامپیوتر آن آسیب وارد شود و در نهایت نیازمند انجام تعمیرات اساسی برای پرینتر خود شوید! در این مقاله آموزشی، تمام دلایل موجود که باعث میشوند تا پرینتر شما کند شود را مورد بررسی قرار میدهیم و برای هرکدام، راه حل موجود ارائه میدهیم. برای اطلاع از دلایل و راهکار برطرف کردن آنها، با ما در الو پرینتر همراه باشید.
1) ایراد در کابلها و اتصالات پرینتر
در ابتدا باید اتصالات و کابلهای متصل به پرینتر را بررسی کنید. گاهی اوقات، کابلها به دلیل استفاده بیش از حد، کارایی اولیه خود را از دست میدهند؛ در نتیجه اطلاعات را به درستی و با سرعت قبل، انتقال نمیدهند و باعث میشود تا سرعت پرینتر کاهش پیدا کند؛ همچنین استفاده از پرینتر برای مدتهای طولانی، به خودی خود موجب میشود تا کابلها به دلیل انتقال حجم زیاد داده، سرعت اولیه خود را از دست بدهند و این مسئله کاملاً طبیعی است.
نکته دیگر که باید به آن توجه کنید، جایگزین کردن کابلهای موجود در پرینتر است. برخی مجموعه و مغازهها به نیت کسب سود، کابل اورجینال پرینتر را با نسخه کم قیمت و تقلبی جایگزین میکنند تا کابل اصلی را دوباره به فروش برسانند! کابلهای اصلی نیز بعد از مدتی استفاده دچار ایراد میشوند. برای جلوگیری از رخداد این اتفاق، حتماً از اصل بودن کابل خود مطمئن شوید و از فروشگاههای معتبر خرید کنید.
راه حل چیست؟
- به مغازه مراجعه کنید و کابل جدید را روی پرینتر تست کنید. در صورت پاسخدهی، کابل جدید را خریداری کنید.
- به مدل و نوع کابل توجه کنید؛ این امکان وجود دارد تا کابل اورجینال نباشد و آسیب دیده باشد. اگر به این مسئله برخورد کردید، کابل جدید خریداری کنید. برای آگاهی از اورجینال یا تقلبی بودن کابل، محتویات پرینتری که خریدهاید را در سایتهای اینترنت بررسی کنید.
2) اجرای چند دستور همزمان
ارسال چندین دستور به صورت همزمان و بدون توقف به پرینتر، باعث میشود تا حافظه Ram دستگاه پر شود و پرینتر نتواند دستورات را به ترتیب و در سریعترین زمان اجرا کند. پرینتر نمیتواند اولویت هر دستور را تشخیص دهد و همین مسئله، موجب میشود تا زمان چاپ تا حد زیادی کاهش پیدا کند.
توجه: برای خرید پرینتر مناسب، به کامپیوتر هوشمند آن توجه داشته باشید. پرینترهای حرفهای و باکیفیت، توانایی پردازش تعداد بالای دستورها را دارند و به مشکل برنمیخورند.
راه حل چیست؟
- بین هر دستور ارسالی، به پرینتر استراحت دهید تا از پر شدن حافظه یا داغ کردن قطعات کامپیوتری آن جلوگیری شود. دستورها را با فاصله و به صورت منظم ارسال کنید.
3) عدم استفاده از درایور مناسب
همانطور که مطلع هستید، دستگاههایی مانند پرینتر و اسکنر برای عملکرد صحیح و اجرا کردن دستورات، نیازمند نصب درایور هستند. اگر درایور پرینتر را اشتباه نصب کنید، احتمال کم شدن سرعت چاپ بسیار بالا میرود. نصب درایور صحیح، باعث میشود تا روند چاپ فایلها افزایش پیدا کند و کامپیوتر به محض اتصال به پرینتر، دستگاه را تشخیص دهد. شناسایی و تشخیص دستگاه، خود باعث تسریع در روند چاپ میشود.
برخی افراد بعد از خرید پرینتر، نصب درایور را به طور کلی فراموش میکنند و این کار را انجام نمیدهند! پیشنهاد میکنیم به محض خرید دستگاه و اتصال به کامپیوتر یا لپتاپ، درایور را نصب کنید تا از کاهش سرعت چاپ جلوگیری کنید. با نصب درایور مخصوص، از مسائلی مانند سلامت پرینتر و میزان جوهر کارتریج مطلع میشوید.
اطلاعات بیشتر: بهروزرسانی درایور در رفع ایرادات و باگهای پرینتر اثرگذار است. حتماً درایور پرینتر را به آخرین نسخه آپدیت کنید تا در صورت افت سرعت پرینت، مشکل برطرف شود.
راه حل چیست؟
- در جعبه خرید پرینتر به دنبال سیدی یا دیویدی نصب درایور بگردید. آن را اجرا کنید و درایور را نصب کنید.
- اگر سیدی پرینتر موجود نیست یا درون جعبه قرار ندارد، مدل دقیق دستگاه را درون اینترنت جستجو کنید و درایور آن را از سایت اصلی دانلود کنید. توجه داشته باشید که درایور دقیقاً مخصوص همین مدل باشد؛ در غیر این صورت احتمال پایین رفتن سرعت چاپ یا بروز سایر مشکلات مثل عدم تشخیص پرینتر توسط کامپیوتر وجود دارد.
- اگر درایور مناسب را نصب کردهاید و هنوز سرعت پایین است، درایور را پاک کرده و دوباره آن را روی کامپیوتر یا لپتاپ نصب کنید.
4) استفاده از کاغذ بیکیفیت
استفاده از کاغذ بیکیفیت یا انتخاب ابعاد اشتباه کاغذ برای چاپ، باعث کاهش سرعت چاپ پرینتر میشود. کاغذهای بیکیفیت که ابعاد استاندارد ندارند، به دستگاه فشار وارد میکنند و پخش جوهر به درستی و به صورت اصولی بر روی آنها انجام نمیشود؛ به همین دلیل عملکرد پرینتر مختل میشود و شما شاهد کاهش سرعت چاپ هستید.
راه حل چیست؟
- از کاغذ استاندارد برای چاپ استفاده کنید. کاغذها باید جنس مرغوب داشته باشند. استفاده از کاغذهای نازک یا کاهی به هیچ عنوان برای پرینترهای معمولی توصیه نمیشود.
- ابعاد دقیق و مناسب کاغذ را در قسمت تنظیمات برای پرینتر در نظر بگیرید.
5) بالا بودن حجم فایل برای پرینت
اگر فایل دارای جزئیات و با حجم بسیار بالا را برای پرینت انتخاب کنید، این احتمال وجود دارد تا سرعت چاپ پایین بیاید. این اتفاق در پرینترهای قدیمی و آنهایی که برای چندین سال کار کردهاند، بیشتر مشاهده میشود. پرینتر برای انجام چاپ، دادهها و اطلاعات ورودی را از طریق کابل یا اتصال وایرلس برقرار شده با کامپیوتر دریافت میکند و هرچقدر که حجم و جزئیات فایل بیشتر باشد، این روند طولانیتر طی میشود.
راه حل چیست؟
- قبل از اقدام برای چاپ فایل با پرینتر، به یکی از سایتهای فشرده سازی فایل مراجعه کنید و عکس یا محتوای خود را تا حد امکان کمحجم کنید. برای انجام این کار، میتوانید عبارت Online PDF Compressor را وارد کنید و یکی از سایتها را انتخاب کنید. بسته به فرمت فایل، باید عبارت موردنظر را جستجو کنید؛ برای مثال اگر فایل شما فرمت JPG دارد، باید عبارت Online JPG Compressor را جستجو کنید. انجام این کار باعث میشود تا علیرغم حفظ شدن جزئیات و کیفیت فایل تا حد زیاد، فرایند فشردهسازی صورت بگیرد و حجم فایل کاهش پیدا کند؛ اینگونه دادههای ورودی به پرینتر نیز کمتر میشود و سرعت چاپ بالا میرود.
6) ریست نکردن پرینتر بعد از استفاده بیش از حد
پرینتر همانند کامپیوتر دارای حافظه است و زمانی که به حد زیادی از آن استفاده میکنید، قدرت و توانایی اولیه خود را از دست میدهد. این مسئله باعث میشود تا دادهها و اطلاعات ورودی جدید، دیرتر توسط پرینتر خوانده شوند و در نتیجه، سرعت چاپ کاهش پیدا میکند. ریست یا ری بوت کردن پرینتر باعث میشود تا حافظه استفاده شده که انرژی و توان آن کاهش پیدا کرده است، دوباره قدرت اولیه را پیدا کند و بتوانید به بهترین شکل از آن استفاده کنید.
راه حل چیست؟
- در برخی پرینترها سوراخ کوچکی وجود دارد که با فرو کردن سوزن باریک درون آن، فرایند ریست یا ری بوت شدن پرینتر شروع میشود و بعد از چندین دقیقه اتمام پیدا میکند. اگر برای مدتهای طولانی از پرینتر خود استفاده کردهاید و شاهد کاهش سرعت چاپ هستید، این اقدام را انجام دهید. بعد از انجام این اقدام، باید نصب درایور را دوباره انجام دهید و پرینتر را تنظیم کنید.
- اگر سوراخ کوچک در پرینتر شما موجود نبود، دکمه پاور یا همان روشن کردن دستگاه برای 10 الی 15 ثانیه نگه دارید. با انجام این کار، پرینتر ریست میشود و دوباره شروع به کار میکند.
7) تنظیم اشتباه پرینتر برای چاپ
تنظیم اشتباه پرینتر برای انجام چاپ، باعث میشود تا سرعت کاهش پیدا کند؛ برای مثال اگر طرح شما سیاه و سفید است، باید کیفیت چاپ را بر روی حالت عادی یا متوسط قرار دهید. برخی افراد، همین کیفیت چاپ را روی حداکثر قرار میدهند و بدون تغییر در کیفیت، سرعت چاپ کاهش پیدا میکند.
راه حل چیست؟
- قبل از ارسال دستور چاپ به پرینتر، وارد قسمت تنظیمات شوید و تمام موارد را بررسی کنید. بر اساس نوع کار و کیفیت تصویر، خروجی کار را تعیین کنید. میزان کیفیت چاپ باید بر اساس نیاز شما تعیین شود تا انرژی بیش از حد برای چاپ صرف نشود.
8) انتخاب پرینتر نامناسب
باید بر اساس نیاز و کار خود، بهترین پرینتر را انتخاب کنید. انواع مختلفی از دستگاه چاپ یا همان پرینتر وجود دارد که هرکدام به یک مدل کار میکنند. دو مدل معروف پرینتر، لیزری و جوهر افشان است. این دو مدل، محبوبیت بسیار بالایی دارد. سرعت چاپ پرینترهای لیزری از جوهر افشان بیشتر است و معمولاً در چاپ سیاه و سفید از آن بیشتر کمک میگیرند. در این لینک، لیست بهترین پرینترهای لیزری خانگی را مشاهده میکنید. سعی کنید با توجه به نوع و مدل پرینتر خود، سرعت را در همان حد بسنجید و توقع بیشتر نداشته باشید!
مطالعه بیشتر: تفاوت پرینتر لیزری و جوهر افشان
راه حل چیست؟
- با توجه به کار و اقدامات خود، میزان سرعت پرینت موردنیاز را محاسبه کنید. اگر احساس میکنید پرینتر فعلی جوابگوی شما نیست و سرعت آن پایین است، دستگاه را بفروشید و مدل دیگر را جایگزین کنید. اینگونه از شر پرینتر اشتباهی خلاص میشوید و مدلی را خریداری میکنید که واقعاً به کار شما میآید و سرعت آن قابل قبول است.
9) اتصال شبکه ضعیف
پرینترها معمولاً از چندین طریق مختلف به کامپیوتر متصل میشوند. از این موارد میتوان کابل، وایرلس و بلوتوث را عنوان کرد. افراد خواهان پرینترهای جدید، معمولاً اتصال را از طریق وایرلس برقرار میکنند. کم بودن سرعت اینترنت یا شبکهای که پرینتر به آن متصل شده است، باعث میشود تا افت سرعت را در چاپ مشاهده کنید؛ همچنین قطع اتصال یا ارسال دستور اشتباه به پرینتر در این مرحله طبیعی است.
فاصله دستگاه وایرلس یا تشکیل دهنده شبکه نیز در سرعت چاپ تأثیرگذار است. اگر به کافینت مراجعه کنید، مشاهده میکنید که مودم یا دستگاه تشکیل دهنده شبکه معمولاً در کنار یا بالای پرینتر قرار داده میشود تا میزان فاصله به حداقل برسد و سرعت چاپ کاهش پیدا نکند.
راه حل چیست؟
- پینگ و سرعت شبکه خود را مورد بررسی قرار دهید و در صورت وجود قطعی یا اختلال، آن را برطرف کنید. بعد از انجام این کار و اطمینان از بالا بودن سرعت وایرلس، پرینتر را دوباره روشن کنید و با برقراری اتصال از طریق شبکه، برای چاپ فایل خود اقدام کنید.
- اگر احساس میکنید علیرغم بالا بودن سرعت شبکه سرعت چاپ پایین است و چنگی به دل نمیزند، دستگاه شبکه یا همان مودم اینترنتی را به واسطه کابل به خود پرینتر وصل کنید. اینگونه سرعت به حداکثر میرسد و اگر مشکل پایین بودن سرعت پرینتر از شبکه باشد، به راحتی برطرف میشود.
10) عدم کشش Ram کامپیوتر
گاهی اوقات، قدیمی یا کمسرعت بودن رم کامپیوتر یا لپتاپ متصل به پرینتر، موجب میشود تا سرعت چاپ کاهش پیدا کند. اگر تمام راههای افزایش سرعت پرینتر را امتحان کردهاید و به نتیجه نرسیدهاید، سراغ افزایش سرعت رم کامپیوتر خود بروید. با انجام این کار، امکان مدیریت کارها و دستورات بیشتر میشود و انجام پرینت با سرعت بالا به تعداد دلخواه امکانپذیر است.
راه حل چیست؟
- رم کامپیوتر یا لپتاپ خود را افزایش دهید.
11) وجود ایراد در قطعات پرینتر
عدم هماهنگی یا وجود ایراد در قطعات پرینتر باعث میشود تا بین دستورات اجرایی و اقدامات حرکتی دستگاه اختلال به وجود بیاید و انجام چاپ کاغذی با سرعت پایین انجام شود. باید از صحت قطعات درون پرینتر مطمئن شوید. وجود گردوغبار درون کارتریج یا بین چرخدندهها باعث مختل شدن دستگاه و خراب شدن برخی قطعات میشود. گاهی اوقات، به جز قطعات فنی، برای کیت کامپیوتر پرینتر مشکل به وجود میآید و انتقال اطلاعات به بخش قطعات را با سرعت پایینتری انجام میدهد.
راه حل چیست؟
- در صورت پایین بودن سرعت پرینتر، دستگاه خود را پیش تعمیرکار ببرید تا آن را از لحاظ کیفیت قطعات و کامپیوتر دستگاه به صورت کامل چک کند. اگر قطعه آسیب دیده یا قدیمی درون دستگاه وجود دارد که تعمیرکار آن را تشخیص داده است، برای تعویض اقدام کنید.
12) اتمام جوهر پرینتر
جوهر پرینتر بعد از مدتی استفاده و انجام فرایند چاپ، قدرت اولیه خود را از دست میدهد و باید آن را عوض کنید. عدم تعویض کارتریج و استفاده بیش از حد از آن، علاوه بر کاهش سرعت چاپ موجب آسیب به قطعات داخلی و فشار آمدن به پرینتر میشود.
مطالعه بیشتر: کارتریج چیست؟
راه حل چیست؟
- در اولین فرصت برای شارژ کارتریج پرینتر خود اقدام کنید. اینگونه علاوه بر افزایش سرعت چاپ، کاغذهای نهایی چاپ شده مانند روز اول پررنگ و براق میشوند.
13) ویروسی شدن کامپیوتر
برخی ویروسها عملکرد کلی کامپیوتر و فرایند ارسال دستور را مختل میکنند. اگر کامپیوتر شما دچار ویروس شده باشد، بر اساس نوع ویروس، دستور ارسالی به پرینتر نیز دچار اختلال میشود و افت سرعت چاپ را مشاهده میکنید.
راه حل چیست؟
- ویندوز خود را عوض کنید و دوباره درایور پرینتر را بر روی آن نصب کنید.
- آنتیویروس قدرتمند روی ویندوز نصب کنید و برای پاک کردن ویروسها اقدام کنید؛ بعد از پاکسازی ویندوز، درایور پرینتر را حذف کرده و دوباره نصب کنید.
سخن پایانی
در این مقاله به 13 دلیل مهم و اساسی که در افت سرعت دستگاه چاپگر شما نقش دارند اشاره کردیم. به یاد داشته باشید که کند شدن یا افت سرعت چاپ پرینتر، دلایل مختلف و متعددی دارد که باید در سریعترین زمان ممکن آن را ریشهیابی کنید. اگر تمامی راههای بالا را بررسی کردهاید و هنوز افت سرعت دارید، پرینتر را به تعمیرکار نشان دهید. آیا تا به حال افت سرعت چاپ پرینتر را تجربه کردهاید؟ چطور آن را برطرف کردید؟ نظر خود را برای ما زیر همین مقاله بنویسید.