پرینتر, وبلاگ

پرینتر لیزری چیست

پرینتر لیزری چیست

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که برای خرید پرینتر سری به بازار زده باشید و ب انواع مختلف پرینتر رو به رو شده باشید و این موضوع باعث سردرگمی شما در انتخاب پرینتر مورد نظرتان شده باشد پرینترها دارای انواع مختلفی هستند که یکی از متداول ترین آنه ها پرینتر های لیزری هستند. ما امروز در این مقاله می خواهیم ببینم که پرینتر لیزری چیست وساز و کار آن چگونه است؟ وبرای چه کاربردها و مصارفی توصیه می شود؟

تاریخچه ی پرینتر های لیزری :

پرینتر های لیزری بین سال های(1946-1991) در ایالات متحده ی آمریکا اختراع شدند و پیشرفت کردند. نخستین پرینتر لیزری در سال 1975 تولید شد.توسعه دهنده ب این مدل پرینتر ها شرکت hp بود.ا
اولین پرینتر تولید شده توسط این کمپانی می توانست 8 صفحه را در 20 دقیقه پرینت بگیرد.این خود انقلابی بزرگ در تکنولوژی دستگاهای اداری بود.
با پیشرفت علم وتکنولوژی پرینترهای لیزری کمپانی hp نیز پیشرفت کردند و توسعه یافتند و همگام با تکنولوژی برقابلیت های آن ها نیز افزوده شد. این پیشرفت ها به طور کامل در اولین پرینتر لیزری چند کاره ی کمپانی hp مشهود بودند.
اولین پرینتر لیزری چند کاره کمپانی hp در سال 1998 تولید و وارد بزار شد. این پرینتر لیزری چند کاره قابلیت کپی کردن فایل دستوری،اسکن و فکس را باهم داشت. پرینترهای لیزری امروزی کمپانی hp در حال حاضر قادر به پرینت رنگی 70 صفحه در دقیقه هستند.
چاپگرهای لیزری با همان پرینتر های لیزری یکی از متدوال ترین انواع پرینتر های موجود در بازار هستند. این پرینترها از گونه ی چاپگر های رایانه اییمی باشند که با سرعت و کیفیت بال متن و گرافیک را بر کاغذ ساده چاپ می کنند.چاپگرهای لیزری مانند دستگاه فتوکپی دیجیتال و پرینترهای چند منظوره از سیستم زیروگرافی (الکتروفتوگرافی) استفاده می کنند.
اگر نیاز چاپی شما به ابن گونه است که باید روزانه اسناد وجزوات زیادی زا پرینت و بایگانی کنید و کیفیت چاپ سیاه و سفید متون و اسناد برای شما اهمیت زیادی دارد بهتر است پرینتر های لیزری را انتخاب کرده و از آن ها استفاده کنید.این پرینتر ها مناسب مشاغلی هستند که حجم چاپی بالایی دارند و سرعت پرینت برای چاپ سریع اسناد برای آن ها اهمیت زیادی زیادی دارد می توانند جاپگر های لیزری را انتخاب کنند که بسیار مفید و سودمند هستند.و همچنین برای چاپ متون و فونت های ریز و درشت پرینتر های لیزری بهترین انتخاب هستند.

پرینتر لیزری چیست

پرینتر لیزری چیست

کارتریج پرینتر های لیزری چگونه شارژ می شود؟

در ابتدا می خواهیم با کارتریج و کاربرد های آن آشنا شویم.
منبع تامین رنگ پرینتر کارتریج نام دارد، به عبارت دیگر آن ماده ایی که پرینتر لیزری برای چاپ عکس ها و اسناد از آنها استفاده می کند درون کارتریج قررا دارد. برای خرید کارتریج شما باید در وهله ی اول نیاز خود را در نظر بگیرید و پرینتری را که متناسب با نیاز شماست انتخاب کنید. بر اساس این نیاز کارتریج ها نیز به دو دسته تقسیم می شوند، دسته اول کارتریج های جوهری و دسته ی دوم کارتریج های تونر دار هستند.
کارتیریج هایی که تونر دارند شامل قسمت های مخلفی هستند . این قسمت ها عبارت هستند از چیپست،درام،تونر و البته خود کارتریج.
در این قسمت به معرفی بخش های مختلف کارتریج می پردازیم:

1-چیپست:

چیپست قطعه ایی است که هم در کارتریج جوهری وجود دارد و هم در کارتریج های تونر به کار رفته است.این قطعه (چیپست) عامل اتصال پرینتر با کارتریج است. با اتصال این دو به هم فرآیند چاپ امکان پذیر می شود. یکی دیگر از وظایف چیپست این است که شما را از میزان باقی مانده تونر کارتریج آگاه سازد.
چیپست بر اساس شمارش تعداد صفحات چاپ شده،مطابق با استاندارد های اولیه اییکه در مدار آن تعریف شده است ،مقدار پودر (تونر) یا جوهر(در پرینترهای جوهر افشان) باقی مانده در کارتریج را تخمین زده و آن را برای پرینتر و نرم افزار نصب شده بر روی رایانه ارسال می کند.

پرینتر لیزری چیست گالری1

پرینتر لیزری چیست

2-درام:

درام تنها در کارتریج های تونر موجود است و کارتریج های جوهری فاقد آن هستند.درام در کیفیت چاپ تصاویر نقش نقش اساسی را ایفا می کند. این قطعه در پرینتر های لیزری باعث ایجاد صدا در هنگام چاپ می شود.دارم ها توسط لیزر شارژ می شوند ، تونر را برمی دارند و سپس بر روی کاغذ می غلتانند. لیزر اطلاعات مورد چاپی را بر روی درام در حال چرخش می تاباند. این قسمت از درام که بر روی آن نور لیزر تابیده شده است ذرات پودری تونر را به خود جذب می کند و سپس قبل از این که بار الکتریکی موجود در لیزر ها از بین برود و شروع به بارگیری مجدد کند این تونر ها را بر روی کاغذ قرار می دهند. معمولا درام از کارتریج تونر جدا می باشد و هر کدام را به صورت جداگانه می توانید تعویض کنید. ولی باز با این حال کاتریج های تونری وجود دارند که درام و کارتریج باید به صورت هم زمان باهم تعویض شوند.
پوششی که سطح دارم را فراگرفته است به نور واکنش نشان می دهد، به طوری که تصویر ذر شار الکتریسیته در امتداد سطح آن قلم می زند. این پوشش برای این است که بتواندف توانایی تحمل فلورانس هی بسیار کم برای خلق تصاویر دقیق را داشته باشند باید به اندازه ی کافی سفت و سخت باشند به این منظور درام را با پوشش سلنیوم یا سولفید کادمیوم می سازند.
عمر درام حدود 500 تا 700 هزار ورق است. زا معایب درام این است که درام ها ذرات ریز پلاستیکی را بر روی کاغذ ذوب می کنند که در آخر یک حالت نیمه براق را برای چاپ خروجی به ایجاد می کند.
هر درامی یک عمر مفید دارد و پس از آن عمر مفید درام توانایی خود را برای نگهداری و مقاومت در برابر شارژ از دست می دهد و از این نقطه به بعد از دست دادن شارژ ها شروع می شود.

پرینتر لیزری چیست گالری2

پرینتر لیزری چیست

3-تونر:

در داخل کارتریج پودری فشرده شده است که این پودر تونر نام دارد. جنس این پودر (تونر) از پلی استر است. برای ثبات پودر تونر بر روی کاغذ به گرما نیاز است. هم چنین به علت حالت پودری تونر، کارتریج تونر نباید در معرض رطوبت و نور آفتاب قرار بگیرد
نکته قابل توجه در مورد تونر ها این است که در هر پرینتری نمی توان از هر نوع تونری استفاده کرد.
نکته ی اساسی در در کیفیت پودر تونر کوچک بودن ذرات تشکیل دهنده ی آن است. هر چه قدر ذرات تونر کوچک تر باشندکیفیت چاپ نیز بهتر خواهد بود.
هشدار جدی در مورد تونر ها این است که تونر یک ماده ی به شدت سمی محسوب می شود. اگر دستان شما به تونر ذوب شده خورد باید آن را سریعا با حلال پاک کنید. در صورت برخورد با لباس برای از بین بردن لکه حاصل آن را تنها با آب سرد بشویید زیرا آب گرم ذرات تونر را ذوب کرده و باعث جذب آن به لباس می شودعمر مفید یک ذره تونر در یک فضای بدون رطوبت تا یک سال تمام است. بنا به نوع پرینتر لیزری که انتخاب می کنید تونر ها نیز دارای رنگبندی مختلفی هستند.
طرز کار کرد پرینتر های لیزری:
همانطور که از قبل اشاره کردیم اگر قصد خرید پرینتر لیزری را دارید در وهله ی اول باید نیاز چاپی خودتان را در نظر بگیرید تا براساس نیاز چاپی خود بتوانید پرینتر مورد نیازتان را انتخاب کتید.
در وهله ی دوم باید با طرز کار کرد پرینتر انتخابیتان آشنا باشید تا به طور کامل مطمئن شوید که پرینتری که انتخاب کرده اید کار آمد هست یا نه. بنابرابن ما در اینجا به طرز کار کرد پرینتر لیزری می پردازیم.
همانطور که از قبل گفتیم در پرینترهای لیزری به جای جوهر از پودری به نام تونر استفاده می شود. جنس تونر به کار رفته در کارتریج های پرینتر های لیزری پلی استر است. پلی استر در ساختار خود پلاستیک دارد، از خواص پلاستیک این است که الکتریسیته را درون خود نگه می دارد و بار منفی را جذب می کند. پس از آن که دستور های چاپی از سیستم به پرینتر ارسال شود سپس کارتریج شروع به چرخاندن درام می کند. درام وظیفه ی چاپ تصاویر را بر عهده دارد، طی این چرخش دارم تمیز و سپس داغ می شود. هم زمان با انجام این چرخش درام توسط کارتریج،لیزر پرینتر بر روی درام تابانده می شود، لیزر پرتوی متمرکز نور است که اندازه ی آن کمتر از 25 هزارم سانتی متر (1 دهم اینچ) می باشد و این تابش لیزر بخش هایی از درام را دارای بار الکتریکی می کند از طرفی نیز کاغذی که وارد چاپگر می شود دارای بار مثبت می کند، ذرات ریز و پودری تونر نیز که از قبل دارای بار بودند، با چرخیدن درام توسط کارتریج جذب بخش های دارای بار درام می شوند و سپس تصویر مورد نظر یا متن وارده روی کاغذ منتقل می شود. همانطور که از قبل گفتیم طی چرخش درام و اتنقال جریان به آن درام داغ می شود و ذرات تونر را که ساختار پلاستیکی دارند بر روی کاغذ ذوب میکند و خروجی حاصل کمی براق است. پس در نحوه ی عملکرد یک پرینتر لیزری اصل اولیه را می توان الکتریسته ی ساکن نام برد و از آن جایی که اتم هایی با بارهای مخالف جذب یکدیگر می شوند اشیائ ایی که زمینه ی الکتریسیته ی مخالف دارند نیز جذب یکدیگر می شوند پس خروجی ما از پرینترهای لیزری یک تصویر الکترواستاتیک مثبت بر روی یک زمینه با الکترواستاتیک منفی چاپ می شود.

پرینتر لیزری چیست گالری3

پرینتر لیزری چیست

انواع مختلف چاپگر های لیزری:

بر اساس کاربرد و قابلیت ها می توان چاپگر های لیزری را به انواع مختلفی تقسیم کرد. اولین فیلتر طبقه بندی چاپگر های لیزری را بر اساس قابلیت ها و نوع چاپ آن ها قرار می دهیم در این طبقه بندی پرینتر های لیزری دو دسته ی رنگی و تک رنگ تقسیم بندی می شوند.
همانطور که از قبل اشاره کردیم تونرها در پرینتر های لیزری بسته به نوع پرینتری که شما انتخاب می کنید انواع متفاوتی دارند. پرینترهای لیزری تک رنگ یا به اصطلاح سیاه و سفید از کارتریج های مشکی استفاده می کنند و پرینتر های رنگی علاوه بر کارتریج مشکی از کارتریج های آبی و قرمز و زرد و سبز هم استفاده می کنند. پرینتر های لیزری رنگی با ترکیب رنگی فوق مجموعه ی گسترده ایی از رنگ ها را به وجود می اوردند. برخی از چاپگرهای دارای چهار تونر developer unit مجزا بر روی یک چرخ دوار می باشند.
برخی دیگر از چاپگر ها برای هر یک از رنگ ها، از دستگاه های لیزر، استوانه و تونر مجزا استفاده می کنند.
حال اگر پرینتر های لیزری را بر اساس کاربری کهدارند طبقه بندی کنیم به دو دسته تقسیم می شوند، دسته اول پرینترهای تک کاره هستند و دسته دوم پرینتر های چند کاره هستند.
در تعریف پرینتر های لیزری تک کاره تنها می توان گفت که پرینتر هایی هستند که تنها قابلیت چاپ اسناد و تصاویر را دارند. ولی پرینتر های چند کاره همانطور که از اسمشان مشخص است پرینتر هایی هستند که علاوه بر چاپ توانایی کپی کردن، ارسال و دریافت فکس و حتی اسکن اسناد را نیز دارند.

مهمترین مزایای پرینتر های لیزری:

سرعت چاپ پرینتر های لیزری از پرینترهای جوهر افشان بیشتر استزیرا یک لیزر قادر به حرکت بسیار سریع استپس کاملا طبیعیه که سرعت پرینتر لیزری از جوهر افشان بیشتر باشد
کیفیت چاپ اسناد و متون در پرینترهای لیزری بسیار بالاست.
عمر بالای کارتریج های پرینترهای لیزری
امکان شارز کارتریج
هزینه ی کم خرید مواد مصرفی پرینترهای لیزری

معایب پرینتر های لیزری:

کیفیت تصاویر چاپی در پرینتر های لیزری کمتر از پرینتر های جوهر افشان است.
پرینتر های لیزری اندازه ی بزرگ تری دارند و فضای بیشتری را نسبت به پرینتر های جوهر افشان اشغال می کنند.
مقایسه پرینترهای جوهر افشان و پرینترهای لیزری:
سرعت چاپ در هر دقیقه در پرینتر های جوهر افشان رنگی از پرینتر های لیزری رنگی پایین تر است زیرا پرینتر های جوهر افشان رنگی برای چاپ تصاویر رنگی باید کارتریج مشکی را با سه رنگ آبی و قرمز و زرد ترکیب کند و این پروسه ترکیب رنگ ها زمانبر است.
پرینترهای لیزری از پرینترهای جوهر افشان ارزان قیمت تر هستند.
هزینه ی نگهداری پرینتر های لیزری از پرینتر های جوهر افشان کمتر است.

ما در این مقاله شما را راهنمایی کردیم تا با پرینتر لیزری چیست و خرید پرینتر مناسب کار را برای خود راحت تر کنید امیدواریم که مورد استفاده قرار بگیرد.

ما در فروشگاه اینترنتی الوپرینتر با بیش از دو دهه فعالیت مستمر در زمینه خرید و فروش انواع لوازم اداری با تنوع کالایی بسیار از شما عزیزان دعوت میکنیم تا از فروشگاه ما و از آخرین قیمت های روز دیدن فرمایید .

برای بازدید از فروشگاه اینجا کلیک کنید.

z.g

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *